Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

TENEO INTEL: ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ...

Μετά την προχθεσινή ψηφοφορία της ελληνικής πρότασης στην ελληνική Βουλή, αλλά κυρίως έπειτα από τις διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, η διεθνής εταιρία ανάλυσης πολιτικού ρίσκου Teneo Intelligence, παραθέτει.......
τις τέσσερις επιλογές που έχει μπροστά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας Βολφάνγκο Πίκολι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μπορούσε να παραιτηθεί και να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, μετά τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους. Αυτό, όπως εξηγεί η Teneo θα μπορούσε να αφήσει σε κατάσταση αναμονής τη χώρα για περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες, μία εξέλιξη, η οποία εκτιμάται πως θα πυροδοτούσε σημαντικές ανησυχίες από τους πιστωτές.

Από την άλλη, θα μπορούσε να αποφασίσει να χειριστεί με αποφασιστικότητα την κατάσταση παίρνοντας αποστάσεις από τους «αποστάτες» και αντικαθιστώντας τους βουλευτές που ψήφισαν «όχι» ή ήταν απόντες. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία ενίσχυση εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντας τους βουλευτές να εγκαταλείψουν την έδρα τους.

Ως τρίτη επιλογή η διεθνής εταιρία παραθέτει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μαζί με ένα ή περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ. Ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά όπως επισημαίνει ο Πίκολι, κάτι τέτοιο δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό.

Η ανάλυση καταλήγει με την τελευταία επιλογή, η οποία αναφέρει πως θα μπορούσε να κινηθεί προσεκτικά αντικαθιστώντας μόνο δύο βουλευτές που ψήφισαν «όχι», κάτι που θα προκαλούσε κλίμα αποσταθεροποίησης για λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου