Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΣΤΑΘΑΚΗΣ : EΓΩ ΘΑ ΥΠΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ...

Διέψευσε τα σενάρια περί πενταετούς Grexit ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του......
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ του Σαββάτου.


Ο κ. Σταθάκης, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους δανειστές και τις διαφοροποιήσεις Λαφαζάνη-Σρατούλη που ψήφισαν «παρών» τόνισε ότι ο ίδιος αν δεν συμφωνούσε με τα μέτρα θα υπέβαλε την  παραίτησή του και θα παρέδιδε και την έδρα του.

Αν και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει επαρκώς τις προϋποθέσεις ώστε τα μέτρα να περάσουν από τη Βουλή, σημείωσε ότι αν ένας βουλευτής αριστερού κόμματος διαφωνεί ριζικά με την κυβερνητική πολιτική «μπορεί να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα». Όπως είπε, αυτός είναι ο κανονισμός στα αριστερά κόμματα.

Σε ό,τι αφορά πιθανό ανασχηματισμό ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως θα υπάρξουν λογικά κάποιες αντικαταστάσεις αλλά αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων στις τράπεζες ο υπουργός απάντησε ότι «Δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων. Δεν γίνεται με ευκολία, είναι μακρά διαδικασία. Δεν ισχύει ούτε και σε περίοδο συμφωνίας. Είναι ένα ενδεχόμενο που δεν νομίζω ότι το ευρωπαικό τραπεζικό σύστημα θα διακινδυνεύσει τη φήμη και τη σταθερότητά του. Είναι ένα ακραίο μέτρο».

Αναφερόμενος στο Eurogroup και στην επίτευξη συμφωνίας, ο υπουργός σχολίασε ότι «εμείς θέλουμε συμφωνία και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο» και υποστήριξε ότι αν οι εταίροι ζητούσαν επιπρόσθετα μέτρα θα υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου