Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΤ...

Ξεκινά σε λίγη ώρα η τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της ΕΚΤ προκειμένου να αποφασίσει αναφορικά με τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας......
στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα στον απόηχο της συμφωνίας που επήλθε μεταξύ Αθήνας και πιστωτών στη Σύνοδο Κορυφής.


Ωστόσο, όπως φαίνεται, και αυτή η διαδικασία θα εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες για το τι θα πράξει τελικά το ΔΣ της ΕΚΤ.

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι λίγο δύσκολα η ΕΚΤ να αυξήσει τη χορήγηση του ELA πριν την Τετάρτη, πριν δηλαδή την ψήφιση των προαπαιτουμένων από την ελληνική Βουλή. Μάλιστα πριν από λίγα λεπτά πηγές του Reuters φέρονται να επιβεβαιώνουν αυτή την εξέλιξη, δηλώνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασιστεί σήμερα η διατήρηση του ELA.

Ωστόσο από χθες το βράδυ υπάρχουν φήμες ότι μετά από μία συμφωνία στη Σύνοδο η ΕΚΤ θα μπορούσε να χορηγήσει άμεσα περί τα 1,8 δισ ευρώ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, με τα capital controls πάντα σε ισχύ.

Όπως μεταφέρει ο δημοσιογράφος του BBC, Ρόμπερτ Πέστον, υπάρχουν πληροφορίες από τη Φρανκφούρτη που αναφέρουν ότι αν η ΕΚΤ ανεβάσει τον ELA κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ, τότε οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη, αλλά φυσικά η λειτουργία τους δεν θα ακολουθήσει μια κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, το όριο ανάληψης θα παραμείνει στα 60 ευρώ, ωστόσο θα μπορεί να παρέχει στους πελάτες κάποιες άλλες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου