Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΟΣΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 15.000 ΕΥΡΩ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Είναι οριστικό. Δεν πρόκειται να κουρευτεί καμία κατάθεση σε Ελληνική τράπεζα. Κοινοτικές πηγές αναφέρουν σήμερα ότι στην.......
Σύνοδο Κορυφής συζητήθηκε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά τελικά αποκλείστηκε σαν λύση, κυρίως επειδή το 90% των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες είναι κάτω από 15.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε αναλυτική συζήτηση κατά την οποία επισημάνθηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι δεδομένης της δομής των ελληνικών καταθέσεων ένα «κούρεμα» θα έπληττε καίρια τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες θα υφίσταντο τις μεγαλύτερες συνέπειες με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αναλόγως και η αναπτυξιακή προσπάθεια.
Στην Κύπρο ήταν τελείως διαφορετική κατάσταση καθώς εκεί υπήρχε πολύ μαύρο χρήμα από Ρώσους ολιγάρχες και Λιβανέζους εμπόρους όπλων.
Αντίθετα, στην Ελλάδα οι μεγάλες καταθέσεις ανήκουν σε συντριπτικό ποσοστό σε εταιρείες και ένα «κούρεμα» θα τις αποδυνάμωνε και θα δημιουργούσε σοβαρά ταμειακά προβλήματα οδηγώντας τες ακόμα και στο κλείσιμο με προφανείς συνέπειες για την οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου