Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ OI KΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...

Αντί η ελληνική κυβέρνηση να υποταχθεί στον εκβιασμό των δανειστών καλύτερο θα ήταν να οδηγήσει την χώρα......
εκτός ευρώ, εάν φυσικά συμφωνούν και οι πολίτες.


Αυτή είναι η συμβουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα προς τον πρωθυπουργό, όπως την εκφράζει μέσω άρθρου του στον Guardian.

Ο κ. Λαπαβίτσας στο άρθρο του στρέφεται κατά των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ αλλά και υψηλότερη ανεργία για το διάστημα 2015-16, καθώς κανείς δεν περιμένει ότι θα υπάρξει, ταυτόχρονα, κάποιο πρόγραμμα επενδύσεων το οποίο θα στηριχθεί και από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.

Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι κυβερνητικές προτάσεις αποτελούν «μία μεγάλη οπισθοχώρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Προσθέτει ακόμη ότι οι θεσμοί αυτό που ουσιαστικά προσπαθούν να πράξουν είναι να επιβάλλουν στην Ελλάδα σκληρά μέτρα λιτότητας ανάλογα με αυτά του πρώτου Μνημονίου το 2010, ενώ εάν οι προτάσεις τους γίνουν αποδεκτές αυτό θα είναι «μία εθνική τραγωδία και ένας πλήρης εξευτελισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει, ακόμη, ότι κανείς δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται από την επιθετικότητα των προτάσεων, καθώς Ε.Ε. και Ευρωζώνη είναι δέσμιες της λιτότητας, ενώ οι πιστωτές εξακολουθούν – ανόητα όπως υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – να πιστεύουν ότι η λιτότητα «μπορεί να δουλέψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου