Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

YOUTH AΠO TO FESTIVAL TΩN KANNΩN

Σήμερα το πρωί στο διαγωνιστικό, ο Πάολο Σορνετίνο μας έδειξε ένα ακόμη κομμάτι «μεγάλης ομορφιάς» με το «Youth», μια ιστορία όχι απαραίτητα για τη νιότη ή τα γηρατειά, μα για το χρόνο που περνά, για τις αναμνήσεις που σβήνουν, για «τη μεγάλη προσπάθεια που καταλήγει σε ένα μέτριο αποτέλεσμα», για την...
ίδια την ζωή. Μην ψάχνετε το νόημά της σε μια ταινία, μην το ψάχνετε καν. Απλά ζήστε, μοιάζει να λέει η ταινία που δίνει στον Μάικλ Κέιν έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του (και στον Χάρβεϊ Καϊτελ επίσης) και φέρνει τη Ρέιτσελ Βάις για δεύτερη φορά σε ένα εξοχικό ξενοδοχείο σε αυτό το φεστιβάλ μετά το «Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου.
image
image
Στη συνέντευξη Τύπου ο Κέιν, ο Καϊτέλ, η Τζέιν Φόντα, η Ρίετσελ Βάις, ο Πολ Ντάνο ήταν απλά υπέροχοι, με τους ηλικιωμένους ηθοποιούς να κλέβουν την παράσταση. Κι ο χρόνος και το πέρασμά του ήταν το leitmotiv της. «Υπάρχει μια σκηνή στην ταινία όπου ο Χάρβεϊ κι εγώ καθόμαστε μέσα σε μια πισίνα και κοιτάζουμε μια πανέμορφη γυναίκα χωρίς ρούχα. Αυτό που κοιτάζουμε είναι η νιότη, βλέπουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε πια κι αυτό είναι πολύ θλιβερό, η αφίσα της ταινίας με κάνει να κλαίω» είπε κάποια στιγμή ο Κέιν γελώντας ασταμάτητα. Κι αυτό, κυρίες και κύριοι, ίσως να είναι ακριβώς το παράδοξο της ίδιας της ζωής. Σερβιρισμένο σε μια συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών.
image
image
image
image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου