Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΩΣΙ ΑΛΜΥΡΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα  να ζητήσει  από το Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ  την παραχώρηση στο Δήμο Κορινθίων του δημοσίου κτήματος που βρίσκεται στη θέση «Κοκκώσι» της παραλίας Αλμυρής, εμβαδού 33.605,45 μ2, το οποίο είναι.....
χαρακτηρισμένο ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ .
Επειδή ο ξεχωριστός αυτός χώρος αφ΄ενός συμπεριλαμβάνεται στη Διεθνή Συνθήκη «ΡΑΜΣΑΡ»  περί προστασίας των υγροτόπων και αφ΄ ετέρου αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση των κατοίκων προς την παραλία, το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε :
1). Την μη πώληση του  δημοσίου κτήματος  Β.Κ. 2135 στο Κοκκώσι Αλμυρής Δημοτικής   Κοινότητας  Γαλατακίου σε οποιονδήποτε ιδιώτη διότι αφενός μεν δεν θα προσφέρει τίποτα στην περιοχή αφού απαγορεύεται η οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα στον ΥΓΡΟΤΟΠΟ, αντίθετα θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στους κατοίκους και επισκέπτες με την  αποκοπή τους από την παραλία.
Γι’ αυτό τον λόγο,  επιδιώκουμε :
  • Την δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα του κτήματος αυτού στο Δήμο Κορινθίων  με σκοπό την  αξιοποίησή του  και συγκεκριμένα :
    • Την κατασκευή αθλητικών  εγκαταστάσεων (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μίνι σόκερ, γήπεδο beachvolley, γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ)
    • Την κατασκευή πολυχώρου πολιτισμού  (υπαίθριο θέατρο με χαμηλές κερκίδες για παραστάσεις χορού, θεάτρου, χορωδιών κλπ)
    • Την κατασκευή χώρων αναψυχής (δενδροφύτευση, παγκάκια, πέργκολες, σκίαστρα, κλπ)
    • Την αναστήλωση και ανάδειξη του παλιού Υδρόμυλου και του παλιού Λινού.
Η όλη έκταση περιλαμβάνει, πηγαία νερά που μεγάλο μέρος λιμνάζει στην περιοχή, κτίσμα παλιού υδρόμυλου εμβαδού 55 μ2  και παλιό λινό του οποίου σώζονται μερικοί τοίχοι. Η παραχώρηση της στο Δήμο Κορινθίων θα αναβαθμίσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο  χώρο  που παραμένει εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος αλλά επίσης όλη την περιοχή, προσφέροντας έναν επιπλέον πόλο έλξης των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου