Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Το Δ.Σ. Σικυωνίων αποφάσισε την υδροδότηση του Κιάτου από τις πηγές της Στυμφαλίας

Την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων στη Στυμφαλία όπου έγινε συζήτηση για την υδροδότηση της πόλης του Κιάτου με αφορμή και τις εξελίξεις στην υδροδότηση του Καλλικρατικού δήμου Κορινθίων και της μέχρι τώρα διαχείρισης.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις για το καζίνο Λουτρακίου


Σε απολογία στην Επιτροπή Παιγνίων η Κοινοπραξία την Δευτέρα. Έκτακτο συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων τη Κυριακή.

Μ. Αγγελάκας προς Τατούλη: "Εγώ είμαι το κράτος. Μιλώ με δεδομένα και νούμερα όσο κι αν ενοχλεί"

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ αποκεντρωμένης διοίκησης και περιφέρειας ανοίγει μετά τις χθεσινές δηλώσεις Αγγελάκα σε περιφερειακό κανάλι.Το ζήτημα των αρμοδιοτήτων και του ποιος είναι πιο ισχυρός, επανέρχεται ανάμεσα στους δυο θεσμούς και μπερδεύει για μια ακόμα φορά περισσότερο τα πράγματα.

Σε επικίνδυνο σημείο η διάβρωση του παραλιακού δρόμου στο Μελίσσι

«Ο δρόμος βουλιάζει, ζωές κινδυνεύουν, οι αρχές αδιαφορούν» τονίζει η τοπική κοινότητα και ο προοδευτικός σύλλογος Μελισσίου για την σοβαρή διάβρωση που έχει υποστεί η ΠΕΟ και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Κυριακή.

Προαιρετικό άνοιγμα καταστημάτων τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους ζητούν οι έμποροι

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, απέστειλε επιστολή  στον Υπουργό και στον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με τροποποίηση παραγράφου 1β, άρθρου 16, νόμου 4177/8.8.2013.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Τα απάνθρωπα της κρίσης και οι ανθρώπινες αντιστάσεις» στο Δημοτικό θέατρο από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου


Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου σας καλεί στην εκδήλωση με θέμα «Τα απάνθρωπα της κρίσης και οι ανθρώπινες αντιστάσεις» στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (επί της οδού Δαμασκηνού) την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Δικαίωση άνεργου δανειολήπτη από το Ειρηνοδικείο Κορίνθου


Το δικαστήριο «έσωσε» το σπίτι σε τρίτεκνη οικογένεια άνεργου δανειολήπτη στην Κόρινθο.

Γιάννης φεύγει, Γιάννης έρχεται, στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Την αλλαγή διοικητή στο Γ. Νοσοκομείο Κορίνθου αποφάσισε το Υπ. Υγείας αντικαθιστώντας τον Γιάννη Λαουδιά με τον μέχρι πρότινος διοικητή του Νοσοκομείου Άργους, Γιάννη Άρχοντα.

H Π.Ε. Κορινθίας προχωρά στον καθαρισμό των ρεμάτων του νομού

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ξεκίνησε και συνεχίζει εντατικά την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων Νομού Κορινθίας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με στόχο τον καθαρισμό των ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας, για τη φετινή χρονιά.

Τι θέλετε να παρακολουθήσετε στα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης;


Μέσω ενός ερωτηματολογίου το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να κάνει μια Ανίχνευση Τοπικών Εκπαιδευτικών Αναγκών για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

Ιατρική Ημερίδα για θέματα πρόληψης στα Αθίκια


Ημερίδα πρόληψης και ενημέρωσης για σημαντικά ιατρικά θέματα που απασχολούν, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Αθικίων.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δεκαήμερο προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, πραγματοποιεί δεκαήμερο χειμερινών προσφορών από 1η Νοεμβρίου εώς 10 Νοεμβρίου 2013.

Κοινή εθελοντική αιμοδοσία στην Κόρινθο

Κοινή εθελοντική αιμοδοσία οργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και η Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στις 5/11/2013, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

Δεκάδες μητέρες στην Κόρινθο θήλασαν δημοσίως


Μητέρες σε όλη την Ελλάδα θήλασαν τα μωρά τους δημόσια και ταυτόχρονα σε 39 πόλεις, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού. 

Με διχασμένους τους εμπόρους ξεκίνησε το μέτρο των Κυριακών

Μοιρασμένος ο εμπορικός κόσμος της Πελοποννήσου, την πρώτη Κυριακή που εφαρμόστηκε το νέο μέτρο. Στην Τρίπολη, το Ναύπλιο και την Κόρινθο αρκετά καταστήματα  άνοιξαν στις 11 το πρωί ενώ αντίθετα στην Σπάρτη και την Καλαμάτα άνοιξαν κυρίως πολυκαταστήματα και ελάχιστα εμπορικά καταστήματα.

Φάκελο με συγκεκριμένα έργα παρέδωσε στα αρμόδια υπουργεία ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να διερευνηθούν - Τατούλης: Δεν φοβάμαι τίποτα και δεν εκβιάζομαι.

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο ανακοινώνεται πως ο κ. Πετράκος παρέδωσε τον πρώτο φάκελο στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοίδη και Εσωτερικών κ. Μιχελάκη και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή.

Η Αντιπεριφέρεια Κορινθίας θα ενισχύσει οικονομικά τις ανασκαφές στην Ρωμαική έπαυλη στο Λουτράκι [βίντεο]

Τον χώρο των ανασκαφών της Ρωμαϊκής Έπαυλης στο Λουτράκι επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, ύστερα από πρόσκληση της επιστημονικής υπεύθυνης της ομάδας εργασίας στον Αρχαιολογικό χώρο, κας. Ασλαματζίδου.

Αποκατάσταση καθίζησης και επισκευής του δρόμου στο τμήμα Μεσαία - Άνω Τρίκαλα


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με ίδια μέσα και μικρή δαπάνη αποκατέστησε την καθίζηση τμήματος του δρόμου Μεσαία – Άνω Τρίκαλα...

Προτάσεις για το μέλλον του ΟΑΕΕ από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση και την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές Κορινθίας αναφορικά με θέματα του ΟΑΕΕ.