Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ηλίας Μιχόπουλος: Η απομάκρυνση-απόλυση δημοσίων υπαλλήλων δεν θα επιφέρει καμία βελτίωση στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα (video)

Με τα νέα μέτρα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας νομιμοποιείται η τακτική του «ξαφνικού θανάτου» στις απολύσεις, έξω από κάθε λογική και προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία εργαζόμενοι που έχουν χρόνια προσφοράς στο δημόσιο και στην κοινωνία.
Οι εξαγγελίες για αναδιάρθρωση του δημοσίου και αξιοκρατία, απέχουν πολύ από τις πράξεις της κυβέρνησης οι οποίες οδηγούν με ακρίβεια στην υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών.
Ως εργαζόμενοι οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους των Δήμων και στους εκπαιδευτικούς και να αντισταθούμε στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους. Εμείς ως εργαζόμενοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και να διεκδικήσουμε την πραγματική ανασύσταση του δημοσίου, χωρίς τα πολιτικά και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και χωρίς τα μεγαλοσυμφέροντα που ορέγονται την εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να κατανοήσουν ότι :
• Η απομάκρυνση-απόλυση δημοσίων υπαλλήλων δεν θα επιφέρει καμία βελτίωση ούτε στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα, ούτε στην βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της οικονομίας. Αντίθετα θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και στην αύξηση του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών για τους πολίτες.
• Η καλλιέργεια κλίματος προνομιακής μεταχείρισης των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό της χώρας που μαστίζεται από την ανεργία έχει σκοπό να νομιμοποιήσει στη συνείδηση των πολιτών τη μεθόδευση των απολύσεων.
• Καλλιεργείται μεθοδευμένα, από κέντρα εξουσίας και κέντρα ενημέρωσης, ότι η δημόσια διοίκηση είναι υπαίτια για την κρίση που βιώνουμε. Αποκρύπτεται όμως ότι η δημόσια διοίκηση χρησιμοποιήθηκε από τους πολιτικούς της χώρας, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πελατειακών συμφερόντων και τη στήριξη της πολιτικής επιβίωσής τους.
Βιώνουμε όλοι τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες.
Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι προκειμένου όλοι μαζί να αντιστρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
Όλοι μαζί μπορούμε. Κανένας μόνος του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου