Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Forum εργασίας στο Δημαρχείο Νεμέας


Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας  ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ » στο πλαίσιο του Έργου «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας » διοργανώνει Forum Εργασίας...

 
Την Τετάρτη 24  Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο Νεμέας
Το Forum Εργασίας  απευθύνεται σε ωφελούμενους του προγράμματος καθώς και σε  επιχειρήσεις, δημόσιες αρχές, Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημόσιους  και ιδιωτικούς φορείς απασχόλησης, δομές συμβουλευτικής και προσανατολισμού, κλαδικά συλλογικά όργανα, επαγγελματικές ενώσεις, συνδικαλιστικούς  φορείς, οργανισμούς  κατάρτισης και εκπαίδευσης.
Το  forum εργασίας   εμπεριέχει πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία , εξειδικευμένους ομιλητές σε θέματα αγοράς εργασίας και επιχειρηματικότητας και αποσκοπεί στη δικτύωση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και των επιχειρήσεων της Κορινθίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η προώθηση στην απασχόληση/ αυαταπασχόληση  των ανέργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην παρακολούθηση του forum  κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς παρέχονται οι εξής δυνατότητες:
Να ενημερωθούν για προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος τους  για την πρόσληψη ατόμων ωφελουμένων από το Πρόγραμμα  της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ»
Να ενημερωθούν για προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ τα οποία επίσης μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος τους για την ενίσχυση-εκσυγχρονισμό της επιχείρηση σας
Να έρθουν σε απευθείας επαφή –συνέντευξη με  τους επιλεγέντες ωφελούμενους/ες του προγράμματος στην περίπτωση που ενδιαφέρονται για απασχόληση προσωπικού
Η ΑΣ «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ» υλοποιεί το συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο πρόγραμμα με τίτλο «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας».
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην τοποθέτηση στην αγορά εργασίας 100 ανέργων και στόχος του είναι οι ωφελούμενοι που έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα, μετά απο κατάλληλη Συμβουλευτική και επαγγελματική κατάρτιση να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις μέσα από την αξιοποίηση υφιστάμενων Προγραμμάτων Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για Επιχειρήσεις – Εργοδότες.
Εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης  «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ» είναι: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Επιμελητήριο Κορινθίας, Κέντρο Επιμόρφωσης και Κατάρτισης Νομού Κορινθίας ΑΕ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου, Συνεταιριστική Τράπεζα Κορίνθου, Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Κορινθίας, Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), EEO GROUP Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων (EEO GROUP A.E.),  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. , Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΑΝ. ΒΟ. ΠΕ. ΑΕ Ο.Τ.Α.), ΚΕΚ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε., Αναπτυξιακή Κορινθιακή Α.Ε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου